• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 295 років від дня народження Григорія Савича Сковороди (1722—1794), українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета

295 років від дня народження Григорія Савича Сковороди (1722—1794), українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета

2017-12-03

/Files/images/Сковорода.jpg

Сьогодні, 295 років тому, в сотенному селі Чорнухи на Полтавщині народився український письменник та філософ Григорій Сковорода.

За його життя слава про нього йшла так далеко, що про нього довідалась й російська цариця Катерина II. Через свого поручника Потьомкіна вона послала Сковороді запрошення переселитись з України в Петербург. Посланець цариці застав Сковороду на краю дороги, де він грав на флейті, а недалеко нього паслася вівця того господаря, в якого філософ затримався. Посланець передав йому запрошення, але Сковорода, дивлячись в очі посланцеві, заявив: Скажіть цариці, що я не покину України – мені дудка й вівця дорожчі царського вінця.

У Тарасівському НВК пам’ятають та шанують спадщину великого українця. Так пройшли години спілкування про великого українського філософа та переглянуто фільм "Григорій Сковорода - феномен культури України і світу"

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi